2017 m. gegužės 7 d.

2017-05-09 at 11:04

2017 m. gegužės 7 d. Antalieptėje minėjome Motinos dieną, kuriai skirtas koncertas įvyko bažnyčioje. Prieš jį ypatingai jaudinosi Zarasų rajono savivaldybės kultūros centro Imbrado skyriaus direktorė Onutė Patiejūnienė ir meno vadovė Danutė Alaunienė – juk tokioje sakralinėje aplinkoje buvo koncertuojama pirmą kartą.

Imbradiškių meno mėgėjų padovanoto koncerto metu deklamuoti patys gražiausi posmai, skambėjusios pačios jautriausios dainos buvo skirtos brangiausiam žmogui – mamai. Zarasų žemės ūkio mokyklos auklėtinės solistės Gintarės Matulevičiūtės atliekamos dainos jaudino iki širdies gelmių, o jos bičiulės, tos pačios mokyklos auklėtinės Viktorijos Dunovskajos ir mokytojos Danutės Alaunienės kanklėmis atliekami kūriniai bažnyčios erdvėje skambėjo ypatingai. O kai uždainavo imbradiškių meno mėgėjų mišrus vokalinis ansamblis – besiklausantiems norėjosi dainuoti kartu. Koncerto klausytojai svečiams iš Imbrado nepagailėjo nei aplodismentų, nei padėkos žodžių, nes jis buvo nuostabus!

Šiandien pasveikinome ir savo kleboną kanauninką Stanislovą Krumpliauską, kuriam prieš dešimt metų (2007 m. gegužės 7 d.) Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas įteikė kanauninko titulą. Ta proga po pamaldų skambėjo ,,Ilgiausių metų“.

Išeinančius iš bažnyčios pasitiko sveikinimas skelbimų lentoje – tai socialinės pedagogės Sandros Kiliuvienės bei vaikų ir jaunimo programos ,,Pozityvas“ dalyvių iniciatyva. O visos bažnyčioje buvusios mamos pasveikintos pavasarį pranašaujančių narcizų žiedais iš Danguolės Žilėnienės sodo. Ačiū, mielieji, už sveikinimą ir gėles!

 

Žiūrėti daugiau

Antalieptės KB nuotrauka.
Antalieptės KB nuotrauka.
Antalieptės KB nuotrauka.
 Olga Raugienė,
Antalieptės seniūnaitė