Pirmoji Lietuvoje pameistrystės mokykla

2018-11-20 at 16:14

Apie mokyklą

Įgūdžių laboratorija – pirmoji Lietuvoje alternatyvi mokykla jaunų žmonių bendruomenei. Įgūdžių laboratorijoje, dešimt jaunuolių, gyvendami kartu ir medžio dirbtuvėse gamindami inovatyvius dizaino gaminius, ugdosi darbinius ir socialinius įgūdžius. Alternatyvi mokyklos programa apima jaunų žmonių bendruomenės kūrimą, pameistrystę medžio dirbtuvėse, patyriminius žygius, maisto gaminimą. Su grupe ir su kiekvienu programos dalyviu individuliai dirba jaunimo darbuotojai, užimtumo specialistai ir psichologai.

Įgūdžių laboratorija suteikia jaunam žmogui unikalią mėnesio trukmės patirtį, kuri leidžia pakeisti socialinę aplinką ir atsidurti erdvėje, kurioje specialistų komandą padeda atskleisti jaunuolio stiprybes ir kryptingai jas ugdyti.

Stovyklos vyksta ištisus metus, Antalieptės miestelyje įsikūrusiame Inovatorių slėnyje – istorijos, išskirtinės gamtos ir kūrybos apsuptyje.

Komanda

Įgūdžių laboratorijos idėja kilo, NVO Avilys ir VšĮ “Inovatrių slėnis” socialiniams inovatoriams Arūnui ir Monikai,  kurie norėjo sukurti alternatyvią pameistrystės erdvę gamtos apsuptyje, Inovatorių slėnyje, kur kūrybiški žmonės galėtų atvykti kurti ne tik inovatyvius projektus, bet ir išskirtinę vertę turinčius dizaino gaminius. Šią idėją apjungėme su dar vienu dideliu noru sukurti alternatyvią mokyklą, kurioje jauni žmonės gamtoje galėtų ugdyti savo socialinius gebėjimus, lyderystę, darbą komandoje, darbinius įgūdžius. Visa tai tapo socialine inovacija – Įgūdžių laboratorija, kuri, esame įsitikinę, visai neužilgo nustebins reikšmingą poveikį kuriančiais rezultatais.

Tačiau jokia gera idėja neapsieina be nuostabios komandos, kurią Jums pristatome.

šaltinis http://igudziulaboratorija.lt/?fbclid=IwAR1tpRhPab9ajgbfCvO8TdT6r6tyjx1yDWWD354rWWQPsunqp4aGgw1AwiM