2017 m. balandžio 23 d.

2017-04-24 at 12:15

2017 m. balandžio 23 d. Antalieptėje tęsėsi Nacionalinės bibliotekų savaitės renginiai. Šiandien jie persikėlė į Antalieptės bažnyčią ir jos šventorių.

Dalyvaujantys šv. Mišiose buvo maloniai nustebinti bažnyčioje pristatoma religinės tematikos knygų, dokumentų bei nuotraukų iš Antalieptės parapijos gyvenimo parodomis.

Po šv. Mišių pasveikinome kanauninką Stanislovą Krumpliauską artėjančio gimtadienio proga ir įteikėme namuose iškeptą didelį pyragą. Juo klebonas pasidalino su pamaldų dalyviais. Išėjusius iš bažnyčios nuotaikingai pasveikino Antalieptės kaimo kapela „Un tą lieptą“, miestelio bibliotekos suorganizuota loterija be pralaimėjimo džiugino jos dalyvius gautomis dovanėlėmis, o visus sušildė Babos išvirta arbata. Vyko ir margučių ridinėjimo varžybos, kurių nugalėtoja tapo Vanda Zakarauskė iš Purvynės kaimo, antrasis – zakrastijonas Modestas Stipinas, o trečiojo nugalėtojo nustatyti nepavyko – veiksmas vyko žaibišku greičiu!

Džiaugiamės antalieptiškių ir svečių pakilia nuotaika ir kaimyniškai paminėtu Atvelykiu – Dievo Gailestingumo sekmadieniu.

 

Žiūrėti daugiau

Antalieptės Biblioteka nuotrauka.
Antalieptės Biblioteka nuotrauka.
Antalieptės Biblioteka nuotrauka.
 Olga Raugienė, Antalieptės bibliotekos bibliotekininkė